zaterdag 5 juni 2010

Fotoreportage DaDa politiedag 2010


Op zaterdag 5 juni waren ongeveer 100 kinderen met ouders en begeleiders uit zorginstellingen die door Stichting DaDa worden of zijn ondersteund te gast bij de Politie Hollands Midden in Gouda.

Op deze zonovergoten dag hebben de kinderen, maar zeker ook de ouders en begeleiders en alle politiemedewerkers genoten van een heel bijzondere dag.

De kinderen hebben naast de vele demonstraties van bijvoorbeeld politiebikers, mobiele eenheid ook uitleg gekregen over het werk van de politie, de blaasapparatuur, rangen en nog veel meer. Ook is tijdens de dag de politiehelikopter geland en konden de kinderen dit bijzondere voertuig bekijken, aanraken en sommige mochten er zelfs even in zitten. De kinderen konden zelf ook hun vingerafdruk maken onder begeleiding van technisch rechercheurs en meedoen aan een sporttest of aan een politiespel. Uiteraard ontbraken die dag de politievoertuigen niet die de kinderen ook van binnen konden bekijken en ze mochten een echt ritje maken met een politieauto. Daarnaast konden ze genieten van heerlijke broodjes, een zakje patat en een ijsje en van de geweldige taarten die één van de politiemedewerkers zelf gebakken had.

November 2009 heeft stichting DaDa een veiling georganiseerd om geld in te zamelen voor deze projecten. Een van de geveilde items was de opendag bij Politie Hollands Midden. Een agente uit politieteam Krimpenerwaard heeft de open dag voorgesteld bij haar districtsleiding waarna de open dag werd aangeboden.

In totaal werkten deze dag ongeveer 50 politiemedewerkers (van agent tot medewerkers personeelsdienst) in hun vrije tijd mee en hebben deze dag tot een geweldig succes gemaakt.

Reportage:
A. Koetsier Photography

Links:
Stichting DaDa
112 Hollands midden
Politie Hollands-midden
Westonline

Geen opmerkingen: